Taal wijzigen
Sidebar content Main content

Details

Als het tabblad Resultaten één of meer records* toont, en u klikt op één van die records dan wordt dat record uitgebreid getoond op het tabblad Details.

* Elke objectbeschrijving in een database wordt bewaard in een zogenaamd record. Een record bevat dus de bij elkaar behorende gegevens van bijvoorbeeld één publicatie (auteur, titel, aantal pagina’s, etc.), of van één museumobject, of één archiefstuk.

Hoe een record in detail kan worden gepresenteerd hangt af van de database.

Door de records bladeren

In detailweergave ziet u maar één record tegelijk. U kunt naar de detailweergave van andere records uit het zoekresultaat bladeren door op de twee binnenste pijltjes boven aan het record te klikken; met de buitenste pijltjes gaat u naar het eerste dan wel laatste record uit het resultaat.

Records selecteren

Links van het record staat een aankruisvakje . Als u daarop klikt, dan markeert u het record, en wordt het opgenomen in uw persoonlijke selectie. Die selectie van gegevens kunt u later (vanaf het tabblad Selectie) bijvoorbeeld afdrukken, of per e-mail versturen.

U deselecteert een record door nogmaals op een gemarkeerd aankruisvakje te klikken.

Uw zoekopdracht verfijnen

In de detailweergave hebt u mogelijkheden om verder te zoeken op één van de gegevens die getoond worden. Klik op een rood gekleurd gegeven om op dat woord of die naam in de huidige database te zoeken. Als u zo bijvoorbeeld op de naam van een vervaardiger klikt dan zoekt u naar alle werken van deze persoon.

AIS gebruikt functionele cookies om de gebruikerservaring te verbeteren.
Deze AIS maakt ook gebruik van analytische cookies.